junior20010927Hétköznap esténként a Juventus rádióban pörgeti a Juventus Mixet. Igaz, e kifejezés már három éve különböző hanghordozókon is olvasható. A legfrisebb egyveleg néhány hónapja látta meg a napvilágot. Persze nem csak ennek apropóján beszélgettünk Kovács "Nagyember" Lászlóval, akinek nevéhez a Soho Party, a Dolly Roll, az UFO, a V-Tech, az Animal Cannibals. a Baby Sisters és az Irígy Hónaljmirigy megamixei is fűződnek...

- Honnan a becenév, és annak sajátos írásmódja?
- Ez egy régi történet. A kilencvenes évek közepén kerültem a Juventus rádióba, s új fiúként a többség nem tudta a nevemet. Így aztán a magasságom alapján azonosított. Így lettem Nagyember. A sajátos írásmód pedig saját találmány: Mber (nagy "em"-ber)
- A legtöbb lemezlovas általában középiskolában kezd el zenét szolgáltatni, majd lehetőségtől függően, akár "másodállásként" valamelyik klubban elhelyezkedni. Nálad ez hogy történt?!
- A klasszikus zenei történet. A Táncsics Mihály Gimnáziumban kezdtem el szórakoztatni az embereket, majd érettségi után DJ Agócs Tibor mellett technikusként dolgozthattam, figyelhettem, tanulhattam. Majd jött a mélyvíz... és fizetős helyeken keverhettem a zenét a nagyérdeműnek.
- Majd jött a nagyobb közönség, a Juventus-hallgatók...
- Suri Imi barátom hívott a rádióhoz, ahol péntek esténként saját műsorral jelentkeztem, s teszem ezt mind a mai napig. Igaz, augusztus végétől minden hétköznap délelőtt 10 és délután 14 óra között is műsort vezetek. És akkor még nem beszéltem a Juventus Mix című rádióműsorról, melyet hétfőtől péntekig este 8-tól keverek.
- Hogy lettél lemezlovasból mixmester?
- Tény, hogy nem minden DJ készít mixeket, ám kétségtelen, hogy a lemezlovasmúltam jó alap volt. Még nagyobb lökést adott az úgynevezett Deep Dance kalózmixsorozat, melyből szívesen tanultam és olykor ötleteket, illetve trükköket is kölcsönvettem a Juventus-mixekhez. Persze van egy csomó saját örömömre és a közönség örömére készített mixem is, amelyek közül az Oldies-mixek állandó favoritok...
- Az ember sokat leshet el másoktól, de olyan gegeket, mint a Juventus Mix 3-on hallható Bon Bon: Gengszterdalben felcsendülő Splash: Tedd fel a kezedet!-hangminta magszólaltatását nem lehet tanulni...
- Ez nekem csak úgy jött... MInt a Kicsi G. remixnél a Kool & The Gang: Oh La La La nóta alapja és a vokálja. Egyszerűen rááll az agyam. Vagy a fülem.
- Lassan tripla aranylemezt mondhatsz magadénak a Juventus szériával. Lesz folytatás?!
- Természetesen. Nem is akármilyen! Tervezek egy Best Of Juventus Mixet, mely jövő nyáron jelenne meg. Attól lenne best of, hogy az eddig megjelent egyvelegek teljes dallistája és természetesen néhány újabb nóta közül a rajongók szavazatai alapján állna össze a negyedik korongon részt vevő nóták listája. Szavazni a www.juventus.hu oldalon lehet.
- Eddig ki döntött?
- Én. És nem hagytam beleszólást, illetve esélyt a megkörnyékezésemre. Ugyanis bármiféle megalkuvás a mixek "romlását" eredményezte volna. Csak így tudok büszke lenni az egyvelegeimre.
- Ezúttal ezüstszínű a Juventus-mix borítója. Enyhe utalás, hogy két arany után jó volna már egy platina?
- Nem. Ezzel a különleges borítóval a kalózkiadások megnehezítése volt a cél. Szóval, mindenki CSAK ezüstborítójú Juventus Mix Vol. 3-at vegyen, ne támogassa a hamisítókat! A kalózpiac erősítésével ugyanis, azóntúl, hogy engem és a korongon dolgozó közel 130 embert lopja meg, azokkal is kiszúr, akik jogtiszta albumokat vásárolnak. A kiadók ugyanis a hamisítók okozta kárt kénytelenek a lemezárak emelésével kiegyenlíteni. Ez pedig senkinek sem jó! Holott a Juventus-mixeknek is a jókedvszerzés volna a célja...!

(Balajti Péter)

(Megjelent a Pesti Est Junior 2001. szeptember 27-i számában.)