mainap20020909Már gyermekkorában is szívesen hallatta a hangját, amikor szalagos magnóján gyakorolgatott. A zeneszeretetét édesapjától örökölte, aki zongorista, így ő is hamar megtanult játszani a hangszeren. Amikor csak tehette, hallgatta a Poptarisznyát és a Vasárnapi Koktélt, ezekből a műsorokból tanulta meg a szakma fortélyait. Ő Kovács Nagyember László.

 "Elveszett egy kutya, aki láttam, hívjon" - ezt a mondatot olvastam be még a rádiós pályafutásom kezdetén, amikor egy másodpercre megszabott blokkot kellett kitöltenem beszéddel, de kicsúsztam az időből, és nem tudtam végigmondani a szöveget - mesélt bakijairól a Juventus rádió műsorvezetője, aki bevallotta azt is, hogy nem egy szereplős típus. 
- Kifejezetten kellemetlen volt, amikor a múltkorában a barátnőmmel elmentünk egy cukrászdába és miután felismert a pultoslány a hangom alapján, hosszas ellenkezés után sem engedte, hogy kifizessem a számlát. Annyira zavar a dolog, hogy ha legközelebb arra járunk, biztos viszek neki a legújabb CD-mből, hogy viszonozzam a kedvességét - tette hozzá.
Merthogy diákként csak iskolai diszkókban gyakorolgató Nagyember azóta az országot is járó dj lett, és nemrég adta ki negyedik lemezét, amin ismét több mint 50  aktuális slágert mixelt össze. László egyébként rádiósként is kijárta a ranglétrát, pályája kezdetén az éjszakai adásokat vezette, bár sokan azt hinnék, hogy ez unalmas lehet, ő mésként látja. Sohasem gondolkodott azon, hogy kevesen hallgatják, inkább kihívás volt, hogy odafigyeljenek rá egy kevésbé népszerű időpontban is, ahol hibázni is többet lehetett - büntetlenül.
(André Melinda)

(Megjelent a Mai Nap 2002. szeptember 9-i számában.)