Kurír Frakk 1993.09.27.Kétségtelenül övék a jövő. Pontosabban az övéké és az övékéhez hasonló vállalkozásoké. Merthogy a mai médiaháborús időkben egyre növekszik a kábeltévét nézők serege. Érthetően. S persze szaporodnak gomba módra a különféle regionális vagy egyéb helyi közszolgálati vagy kereskedelmi adások. Utóbbi kategóriába tartozik az a Sztár TV, amely mellékletünk megjelenésével egy időben jelentkezik első műsorával az országos kábelhálózatokon, és szórakoztatja majd a nagyérdeműt hétfőnként és vasárnaponként rendszeresen négy-négy órában. Kiötlői amatőrök, a szó szoros értelmében nincs semmi közük a nagy tévéhez. Ám közönségkapcsolati tapasztalataik vannak, merthogy mindhárman Pétervári Gábor, Németh László és Kovács László könnyűzenei lemezlovasok, sőt ma is aktív discjockey-k.

 

A héten stílszerűen a Rege Disco 2000ben tartottak bemutatkozó partit a Sztár TV-sek. Ahol beszámoltak terveikről, sőt az első adás kazettáiba is betekinthetett a meghívott nagyérdemű. Merthogy a Sztár TV műsora jellegét tekintve konzervműsor lesz, amely kazettán kerül terjesztésre az ország nagyobb kábelhálüzatain.
A Sztár TV jelen van Budapest szinte minden kerületében, valamint az ország településeinek nagy részén,
jelenleg mintegy 680 ezer lakásban fogható. És amit kínálnak, lesz természetesen popzene, bűnügyi krónika, humor, film és talkshow is. A műsorvezető személy, Menyhért Mészáros László pedig garancia a nézettségre. A Szuper Pszt! pletykacsatornáján az interjúalanyoknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen válaszolniuk kell a még felettébb kényelmetlen kérdésekre is. Lesz kvízjáték, amelyet a Globál Kft-vel közösen készítenek, ennek rendezője - a név kötelez - az ifjú Szinetár Gábor.
A bemutatkozó partin az új, ifjú tévések elmondták, hogy elsősorban szórakoztatni akarják a nézőket, s miután kereskedelmi adásról van szó. fennmaradásukhoz létszükségük van a reklámokra, illetve azok bevételeire is. Ars poeticájuk pedig: a Sztár TV bármilyen lehet, csak olyan nem, mint amilyet eddig a kedves néző megszokott.

(Megjelent a Kurír "Frakk" mellékletében 1993. szeptember 27-én.)